Ňjúvinky ruzovyamodrysvet.sk 3/2011

Tento bulletin prináša informácie o novinkách na webovej stránke ruzovyamodrysvet.sk,  ktorá je zameraná na rodovo citlivú pedagogiku a na rodovú rovnosť vo výchove a vzdelávaní. Rodovo citlivá pedagogika sa snaží predchádzať diskriminácii z dôvodu pohlavia, ako aj iným formám diskriminácie. Cieľom tohto webového portálu je prispievať k atmosfére spolupráce v škole a k uplatňovaniu rovnosti príležitostí. Pomáha prekonávať nerovnosť žien a mužov, dievčat a chlapcov (nielen) vo výchove a vzdelávaní.

 

*
Iná hodina literatúry Spestrite žiačkam a žiakom hodinu literatúry a vezmite ich na stretnutie so zástupkyňou a zástupcami knižných vydavateľstiev. V utorok 13. decembra o 8:30 v kultúrnom centre Dunaj v Bratislave budú o téme Nezávislá literárna scéna diskutovať Peter Chalupa (Petrus), Jana Juráňová (ASPEKT), Oleg Pastier (F.R. & G), Peter Šulej (Vlna/Drewo a srd) a Koloman Kertész Bagala (K K Bagala).

 

*
Jedinečný vianočný darček Darujte svojim blízkym knihu s originálnym venovaním Jany Juráňovej, Uršule Kovalyk a Ivice Ruttkayovej. Môžete si vytvoriť vlastné venovanie alebo si objednať knihy s podpisom obľúbenej autorky. To všetko za zvýhodnené ceny J

 

*
Balíček kníh pre deti a dospelých Hľadáte vhodný darček pre svojich blízkych? Chcete obohatiť knižnicu doma alebo v škole? Máte jedinečnú príležitosť získať balíček štyroch kníh pre deti aj dospelých. Vaše knihy podpíšu známe slovenské spisovateľky Jana Juráňová a Uršuľa Kovalyk. Knihy vám pošleme rovno domov alebo do školy :)

 

*
Kniha pre zvedavé deti Podrástli vám deti a nemajú čo čítať? Alebo vám v škole chýbajú knihy, ktoré by pomohli hľadať odpovede na detské otázky o všetkom možnom - od lásky, cez bozkávanie až po osudy mŕtvych stromov? V tejto situácii pomôže kniha holandskej autorky Kaat Vrancken Jé, jé, jé, ktorá prezradí napríklad aj to, čo znamená fis, vil, bí.

 

*
Ježibaby deťom V rozprávkach, ktoré sa v televízii opakujú každé Vianoce, nájdu deti ježibáb až, až. Ale len Ježibaby z Novej Baby od Jany Juráňovej žijú na sídlisku a riešia neobyčajnú kopu problémov, s ktorými si často nevedia rady rodičia ani deti, ani starí otcovia a staré mamy, ba ani starosta. A ešte k tomu sa aj dokážu tváriť, že ony nič, ony mačky, čo len tak sliedia po kontajneroch.

 

*
Darček pre (mladšie) tínedžerky Nájsť vhodné a zaujímavé čítanie pre tínedžerku nie je ľahký oriešok. Vyskúšajte zábavnú a múdru knihu Jany Juráňovej Iba baba o Justínke alias Sojke, ktorá kadečo vidí a kadejako o tom premýšľa.

 

 

***

Budeme rady, ak pre vás budú ňjúvinky z webovej stránky ruzovyamodrysvet.sk zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalších ľudí, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Záujemkyne a záujemcovia o ňjúvinky môžu požiadať o ich zasielanie na adrese ram@aspekt.sk, v predmete správy uveďte SUBSCRIBE. Ak chcete, aby sme vás vyradili z adresára ňjúviniek, pošlite mail s predmetom správy UNSUBSCRIBE.

 

****
Webový portál ruzovyamodrysvet.sk spravuje ASPEKT www.aspekt.sk.

Kontakt: ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava, 02 /52 49 16 39, ram@aspekt.sk.